Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa do tortu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

margaryna 250 g
mąka pszenna 1 łyżka
mleko 0,5 szklanki
masło 250 g
cukier puder 1 szklanki
sok z cytryny
żółtko jajek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Masa do tortu

Kroki postępowania

1
1/3 kostki masła rozpuścić, dosypać 1 łyżkę stołową mąki pszennej, wlać 0,5 szklanki mleka. Wszystko razem zagotować na gęstą masę ok 5 min. Ostudzić.
Krok 1 - Masa do tortu foto
2
Resztę masla i kostkę margaryny utrzeć z 1 szklanką cukru pudru.
Krok 2 - Masa do tortu foto
3
Dodać sok wyciśnięty z jednej cytryny i dwa żółtka.
Krok 3 - Masa do tortu foto
4
Wszystko starannie wymiksować.
Krok 4 - Masa do tortu foto
5
Przełożyć blaty biszkopta. aby uzyskać inny smak i kolor, mozna dodać kakao, tężejącą galaretkę o dowolnym smaku.

Smacznego :)
Krok 5 - Masa do tortu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 01.06.2015 15:02
idealna do biszkopta
zabcia117 01.06.2015 13:27
ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak