Masa do tortu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    250 g
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • mleko

    0,5 szklanki
  • masło

    250 g
  • cukier puder

    1 szklanki
  • sok z cytryny

  • żółtka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Masa do tortu foto
1/3 kostki masła rozpuścić, dosypać 1 łyżkę stołową mąki pszennej, wlać 0,5 szklanki mleka. Wszystko razem zagotować na gęstą masę ok 5 min. Ostudzić.
Krok 2 - Masa do tortu foto
Resztę masla i kostkę margaryny utrzeć z 1 szklanką cukru pudru.
Krok 3 - Masa do tortu foto
Dodać sok wyciśnięty z jednej cytryny i dwa żółtka.
Krok 4 - Masa do tortu foto
Wszystko starannie wymiksować.
Krok 5 - Masa do tortu foto
Przełożyć blaty biszkopta. aby uzyskać inny smak i kolor, mozna dodać kakao, tężejącą galaretkę o dowolnym smaku.

Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 01.06.2015 15:02
idealna do biszkopta
zabcia117 01.06.2015 13:27
ciekawy pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat