Masa do smarowania chleba

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątrubka wieprzowa

    15 dag
  • ziemniaki

    20 dag
  • cebula

    20 dag
  • mąka pszenna

    2 dag
  • sól

    1 do smaku
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1 do smaku
  • kawa

    1 łyżka
  • majeranek

    1 do smaku
  • pieprz

    1 szczypta
  • boczek

    15 tłusty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebulę udusić z boczkiem wątrobę wymoczoną w zimnej wodzie pokrajać na plastry i włożyć do cebuli dusić ją krótko gdyż długo duszona twardnieje posypać mąką wlać parę łyżek wody ziemniaki ugotować w łupinach obrać wszystkie przepuścić przez sito pasztetowe maszynki do mięso osolić wsypać trochę pieprzu gałki ucierać aż masa stanie się zupełnie gadka przechowywać w chłodzie

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat