Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa do napoleonki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l.
żółtko jajek 4 szt.
margaryna 3/4 kost.
cukier 3/4 szkl.
mąka krupczatka 1 szkl.
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: masa do napoleonki

do rondelka wlać 3/4 litra mleka dodać cukier i cukier waniliowy oraz margarynę mieszać do całkowitego rozpuszczenia się i zagotować odstawić z ognia.W naczyniu zmiksować pozostałe mleko z mąką krupczatką i żółtkami,wlać do przegotowanego mleka z cukrami i margaryną mieszać tak aby nie powstały grudki do zgęstnienia się masy.Gotową masę wylewać na ciasto lub herbatniki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.11.2013 00:18
lubię ciasta z masą budyniową
Ada-Gaba 07.09.2013 08:57
palce lizać
SmacznaPyza 02.07.2012 18:42
przepraszam bardzo, ale co jest na zdjęciu bo nic nie widać
ewka1978 02.07.2012 18:21
dzięki za przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak