Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa do napoleonki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 3
mleko 3 szklanki
cukier 1,5 szlanki
mąka 1 szklanka
cukier wanilinowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: masa do napoleonki

Mleko gotujemy z cukrami, az nam sie rozpuszcza. Zoltka miksuejmy z maka i dolewamy mleko. Gdy masa jest jeszcze ciepla mozna przekladac nia ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 09.07.2011 14:17
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak