masa do babeczek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śnieżka

    1 opakowanie
  • fix do śmietany

    1 opakowanie
  • galaretka

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śnieżkę ubijamy według przepisu na opakowaniu, dodajemy fix do ubijania smietane, który sprawi że śnieżka będzie sztywna, galaretkę (smak wybieramy w zależności od koloru jaki chcemy aby uzyskała masa)rozpuszczamy w jednej szklance wody, lekko stężałą dodajemy do smietany, dokładnie miksujemy. Masa idealna do babeczek, ilość składników wystarczy na udekorowanie ok 20 sztuk.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat