Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa czekoladowa II

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 20 dkg
czekolada 20 dkg
woda 150 ml
żółtko jajek 4
wanilia
skórka pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: Masa czekoladowa II

Cukier zalać gorącą wodą, dodać pokruszoną czekoladę, rozgotować to na gęstą masę, często mieszając. Połączyć z żółtkami, schłodzić. Smietankę ubić, połączyć z zimną masą. Przyprawić wanilią do smaku i drobno siekaną skórką pomarańczową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 24.12.2011 21:40
Ciekawe jak smakuje.
buksiak12 12.09.2010 11:23
super
buksiak12 12.09.2010 11:23
super
buksiak12 12.09.2010 11:23
super
Dorota71 12.09.2010 10:46
mniam mniam mniam
Dorota71 12.09.2010 10:46
mniam mniam mniam
Emilia22 12.09.2010 10:16
super przepis
Emilia22 12.09.2010 10:16
super przepis
Emilia22 12.09.2010 10:16
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak