Masa czekoladowa II

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    20 dkg
  • czekolada

    20 dkg
  • woda

    150 ml
  • żółtka

    4
  • wanilia

  • skórka pomarańczowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier zalać gorącą wodą, dodać pokruszoną czekoladę, rozgotować to na gęstą masę, często mieszając. Połączyć z żółtkami, schłodzić. Smietankę ubić, połączyć z zimną masą. Przyprawić wanilią do smaku i drobno siekaną skórką pomarańczową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bercik1 24.12.2011 21:40
Ciekawe jak smakuje.
buksiak12 12.09.2010 11:23
super
buksiak12 12.09.2010 11:23
super
buksiak12 12.09.2010 11:23
super
Dorota71 12.09.2010 10:46
mniam mniam mniam
Dorota71 12.09.2010 10:46
mniam mniam mniam
Emilia22 12.09.2010 10:16
super przepis
Emilia22 12.09.2010 10:16
super przepis
Emilia22 12.09.2010 10:16
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat