Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa czekoladowa do tortu

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 1 łyżeczkę
masło 35 dag
cukier 1 1/4 szklanki
czekolada mleczna 20 dag
jajko 4 sztuki
cukier waniliowy sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Masa czekoladowa do tortu

Jajka wbijamy do miski . Dodajemy cukier kryształ i cukier waniliowy. Stawiamy na gotującym się garnku z wodą. Mikserem ubijamy. Uzywamy najwyższych obrotów. Czekoladę rozpuszczamy . Dodajemy do niej 1 lyzeczkę kakao. Masło miksujemy, dodajemy czekoladę. Miskujemy doalej dodając powoli po 1 łyżce ubitych jajek. Tak powstaje masa czekoladowa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 04.09.2013 19:19
bardzo lubie masy tortowe
Ewelina47 29.08.2013 11:01
oooo niedługo będę właśnie robić tort możę wykorzystam ten przepis
cooleczka 13.03.2013 16:22
pyszna masa
kasiek 18.01.2013 22:05
toecik , pycha z taką masą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak