Masa czekoladowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/2 kost
  • czekolada

    2 tabliczki
  • cukier

    1 szkl
  • jajka

    4 szt
  • rodzynki

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę stopić na parze. Jajka utrzeć z cukrem do białości. Dalej ucierać, dodając powoli stopioną czekoladę, a na koniec rodzynki.
Masło rozetrzeć, dodawać po łyżce masy czekoladowej, utrzeć na jednolitą masę. Gotową masą przekładać ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat