Masa czekoladowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 opakowanie
  • cukier

    3/4 szklanki
  • żółtko jaja

  • czekolada

    5 dkg
  • wódka

    1 kieliszek
  • mleko

    1,75 szkl
  • budyń czekoladowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Masa czekoladowa foto
Budyń ugotować w/g przepisu w 1,75 szkl. mleka. Ostudzić.
Krok 2 - Masa czekoladowa foto
Masło ucieramy z cukrem a następnie dalej ucierając dodajemy żółtko.
Krok 3 - Masa czekoladowa foto
Powoli dodajemy ostudzony budyń, startą czekoladę.
Krok 4 - Masa czekoladowa foto
A na końcu wódkę. Dokładnie wymieszać. Masa jest gotowa do przełożenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Milena87 23.04.2013 21:31
bardzo fajny przepis
mirosława4 06.10.2012 17:51
smaczna
Natalia40 23.08.2012 15:34
pyszności
IKrakowianka 15.03.2012 21:39
bardzo dobra
Wafelek2601 07.02.2012 14:52
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat