Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa budyniowa cytrynowa na biszkopt lub do babeczek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 szt.(na 3/4l.)
budyń śmietankowy 1 szt.(na 1/2l.)
woda 1i1/4 szkl.
cukier 1 szkl.
żółtko jajek 2 szt.
margaryna lub masło 1 kost.
sok z cytryny 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: masa budyniowa cytrynowa na biszkopt lub do babeczek

do rondelka wlać wodę dodać cukier i zagotować w szklance wymieszać budynie z odrobiną wody i wlać do gotującej się wody z cukrem energicznie mieszać aby nie powstały grudki i zagotować odstawić z ognia,lekko przestudzić,dodać margarynę lub masło i zmiksować dodać żółtka cały czas miksując na wolnych obrotach na koniec wlać sok świeżo wyciśnięty z dwóch cytryn miksować aż do uzyskania jednolitej gładkiej masy po czym wylać na wystudzony biszkopt lub nadziewać babeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 11.07.2012 19:59
fajna
caralajna 10.07.2012 08:53
super
parysek10 09.07.2012 19:35
muszę taką wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak