Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa bardzo dobra

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 500 g
cukier puder 3/4 szklnki
czekolada gorzka 1
śmietana kremowa 30% lub 36% 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Masa bardzo dobra

1 czekoladę gorzką+ 1 szklankę śmietany+ 3/4 szklanki cukru pudru rozpuścić, odstawić do wystudzenia

2 kostki masła rozetrzeć na miękko, potem dodawać stopniowo po łyżce rozpuszczonej masy i cały czas ucierać,
wstawić do lodówki na kwadrans

Ja posmarowałam tą masą roladę, ale możną ją wykorzystać do innego ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 04.05.2014 00:32
ciekawy przepis
margaret 10.02.2014 10:28
ciekawy przepis
Beata999 30.12.2013 16:15
Lubię tradycyjne masy maślane (naszych babć),tamte na jajach ,a tu wersja ze śmietaną.Wydaje się być również lekka,puszysta i smaczna.Zrobię i się przekonam.
SmacznaPyza 29.12.2013 19:02
prawie samo masło, strasznie tłusta taka masa i ja nie lubię, ale rozumiem, że są gusta i guściki. Przydałaby się dokładniejsza informacja jakiej śmietany użyć
Marlenka.S 29.12.2013 17:30
muszę spróbować
patryska76 29.12.2013 16:56
Ciekawa masa ;)
dodi 29.12.2013 16:52
muszę wypróbować
Rycerz
Rycerz 29.12.2013 15:42
Pychotka!!
halina17 29.12.2013 15:23
Myślę , że dobra masa.
Gabi44 29.12.2013 15:20
Ciekawa masa,wypróbuję.
Marta1986 29.12.2013 15:14
pyszne ciasto
Aleksandra/Olcia 29.12.2013 14:53
robie podobną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak