Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany w jałowcu karczek wieprzowy podany na duszonej cebuli z kminkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 szt
olej rzepakowy 3 łyżki
ząbek czosnku 1 szt
bulion warzywny 150 ml
sól
marynata
Marynata w płynie szlachecka Prymat 5 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Owoc jałowca cały Prymat 1 łyżka
schab 1 (karkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany w jałowcu karczek wieprzowy podany na duszonej cebuli z kminkiem

Umyty, oczyszczony i osuszony papierowym ręcznikiem schab dokładnie natrzeć marynatą płynną szlachecką w płynie i owocami jałowca, obłożyć liśćmi laurowymi, a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i przykryć pokrywą. Marynować około 6 godzin, po czym piec 1,5 godziny w temperaturze 160°C.
Cebulę zeszklić na oleju z czosnkiem, wlać bulion, dodać przyprawy i dusić, aż część płynu odparuje.
Mięso wyjąć z piekarnika, pokroić w plastry, ułożyć na cebuli z kminkiem i polać powstałym podczas pieczenia sosem. Podawać z gotowanymi na parze kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 29.08.2014 20:26
apetycznie wygląda
Babciagramolka 24.04.2013 18:57
Smakowita karkóweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak