marynowany szaszłyk jagnięcy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka jagnięca

    80 dag
  • papryka

    50 dag
  • cebula czerwona

    50 dag
  • oregano

    1łyżeczka
  • rozmaryn

    1łyżeczka
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • czosnek

    3 ząbki
  • sok z cytryny

    1 szt
  • oliwa

    5 łyżek
  • sól, pieprz

  • pieprz cayenne

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę, dodać sok z cytryny i 4 łyżki oliwy, przyprawić solą, pieprzem i pieprzem cayenne, wymieszać. Mięso opłukać w zimnej wodzie, osączyć i pokroić w kostki, włożyć do marynaty i na 3 godziny odstawić do lodówki. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Na szpadki nabijać na przemian mięso i kawałki cebuli i papryki. Oliwę podgrzać na patelni i podsmażyć szaszłyki przez 20 minut. Oregano, rozmaryn i tymianek posiekać, oprószyć nimi mięso.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 23.07.2011 10:30
super
Roman5 05.11.2010 02:33
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat