Marynowany smażony dorsz

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    do obtoczenia
  • olej do smażenia

  • ziele angielskie

    8 ziarenek
  • cebula

    2 sztuki
  • liście luarowe

    2 sztuki
  • ocet

    1/2 szklanki
  • woda

    2 szklanki
  • sól do smaku

  • cukier

    1 łyżeczka
  • filet z dorsza

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę pokroić na mniejsze kawałki, obtoczyć w mące, kłaść na rozgrzany olej, oprószyć solą i przyprawą do ryb, usmażyć na rumiano z obu stron, lekko przestudzić. Usmażoną rybę przełożyć do miski, obłożyć pokrojoną w półplasterki cebulą. Dodać ziarenka ziela angielskiego i pokruszone liście laurowe. Wodę wymieszać z octem i cukrem, zalać tym rybę i odstawić na ok. 2 dni w chłodne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 29.12.2013 11:17
Super rybka :)
Sroczka 23.12.2012 23:38
Lubię tak przygotowane rybki.
romanrafal 07.08.2012 16:28
pyszne danie
Weronika_eM 17.06.2012 21:39
pyszna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat