Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany schabowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 6 szt
mleko 1 litr
cebula biała 2 szt
pieprz
sól
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
jaja 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany schabowy

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy marynate: do miski wlewamy mleko, wrzucamy cebule pokrojona w piorka, dodajemy pieprz i sól.
Krok 1 - Marynowany schabowy foto
2
Mięso rozbijamy cienko, nacinajac wszelkie włókna i żyłki zapobiegajac w ten sposob ''kurczeniu'' sie miesa.
Krok 2 - Marynowany schabowy foto
3
Wkładamy mieso do miski z marynata. Na kazdy plaster miesa kladziemy cebule i tak do konca. Odstawiamy na ok 2 godziny.
Krok 3 - Marynowany schabowy foto
4
Po tym czasie odsaczamy mieso.
Kotlety panierowac w jajku i bułce, smazyc na zlocisty kolor.
Krok 4 - Marynowany schabowy foto
5
Smacznego:)
Krok 5 - Marynowany schabowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 16.01.2014 19:39
Ciekawe kotleciki, tak schabowych jeszcze nie robiłam, muszę wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak