Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany pieczony schab

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mięso

schab bez kości 1,5 kg

Marynata

białe wino 3 łyżki
olej 2-3 łyżki
czosnek 2 ząbki
Cebula suszona Prymat 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
Kolendra cała Prymat 1/4 łyżeczki
Owoc jałowca cały Prymat 3 ziarenka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1/4 łyżeczki
chili 1/4 łyżeczki
sól do smaku wg uznania
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
ziele angielskie 2 ziarenka
tymianek 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

Porada

Tak upieczony schab możemy wykorzystać jako wędlinę na kanapki lub jego porcje przygotować z dodatkiem sosu do drugiego dania.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany pieczony schab

Mięso opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Gorczycę,ziarenka jałowca,pieprz ziarnisty, kolendrę i ziele angielskie utłuc w możdzierzu.Dodać do mieszanki płatki suszonej ,pokruszonej cebuli, przeciśnięty przez praskę czosnek,a następnie dodać pozostałe zioła i przyprawy.
Wymieszać z solą do smaku, wlać wino i olej w takiej ilości by powstała gęsta papka.
Mięso natrzeć zużywając całą marynatę,powstanie na nim po upieczeniu smaczna skórka i wstawić je na całą noc do lodówki.
Następnego dnia przełożyć je do naczynia żaroodpornego i piec w tem.190 stopni przez mniej więcej godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 29.03.2017 20:33
Dziękuję :)
Damiano
Damiano 13.05.2015 07:27
fajny przepis
adelajda 03.05.2015 11:19
Uwielbiam na kanapki :) Pycha !
IZABELA29 19.04.2015 10:00
cos pysznego gratulacje
monika141 19.04.2015 08:36
pyszne mięsko :-)))
Konczi 18.04.2015 17:46
pysznie wygląda Twoje mięsko ... :-)
barbara11561 18.04.2015 15:12
Takie mięsko też bardzo lubię
anemon 18.04.2015 15:00
Apetyczny kawałek pieczeni.
gosia1988 18.04.2015 14:53
smaczne mięsko
Alex_M 18.04.2015 14:25
świetna wędlinka :)
DOROTA/PATI197799 18.04.2015 14:15
domowe najlepsze
Beatris 18.04.2015 14:12
Bardzo apetycznie przygotowane mięsko:)
ania2610 18.04.2015 14:06
nabrałam smaku, wygląda pysznie!
inka2012 18.04.2015 13:47
Rewelacyjnie wygląda :)
Janina 18.04.2015 13:34
Najlepsze domowe mięsko;)
pestka 18.04.2015 13:20
bardzo smacznie przygotowane mięsko !
Grazyna0211 18.04.2015 12:19
pyszności takie mięsko to ja zawsze z chęcią zjem
Ania321 18.04.2015 12:04
zjadłabym z przyjemnością :)
gosia56 18.04.2015 11:56
super mięsko;)
anula-d 18.04.2015 11:22
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak