Marynowany pieczony schab

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mięso

  • schab bez kości

    1,5 kg

Marynata

  • białe wino

    3 łyżki
  • olej

    2-3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • Cebula suszona Prymat

    1 łyżeczka
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Kolendra cała Prymat

    1/4 łyżeczki
  • owoc jałowca

    3 ziarenka
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    1/4 łyżeczki
  • chili

    1/4 łyżeczki
  • sól do smaku

    wg uznania
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • ziele angielskie

    2 ziarenka
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Gorczycę,ziarenka jałowca,pieprz ziarnisty, kolendrę i ziele angielskie utłuc w możdzierzu.Dodać do mieszanki płatki suszonej ,pokruszonej cebuli, przeciśnięty przez praskę czosnek,a następnie dodać pozostałe zioła i przyprawy.
Wymieszać z solą do smaku, wlać wino i olej w takiej ilości by powstała gęsta papka.
Mięso natrzeć zużywając całą marynatę,powstanie na nim po upieczeniu smaczna skórka i wstawić je na całą noc do lodówki.
Następnego dnia przełożyć je do naczynia żaroodpornego i piec w tem.190 stopni przez mniej więcej godzinę.
ben-ka
Tak upieczony schab możemy wykorzystać jako wędlinę na kanapki lub jego porcje przygotować z dodatkiem sosu do drugiego dania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 29.03.2017 20:33
Dziękuję :)
Damiano 13.05.2015 07:27
fajny przepis
adelajda 03.05.2015 11:19
Uwielbiam na kanapki :) Pycha !
IZABELA29 19.04.2015 10:00
cos pysznego gratulacje
monika141 19.04.2015 08:36
pyszne mięsko :-)))
Konczi 18.04.2015 17:46
pysznie wygląda Twoje mięsko ... :-)
barbara11561 18.04.2015 15:12
Takie mięsko też bardzo lubię
anemon 18.04.2015 15:00
Apetyczny kawałek pieczeni.
gosia1988 18.04.2015 14:53
smaczne mięsko
Alex_M 18.04.2015 14:25
świetna wędlinka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat