Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany patison

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

patison 3 szt
cebula biała 1 szt
czosnek ząbki 3 szt
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
woda 4 szkl
ocet 1/2 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany patison

Patison obrać o pokroić w grubsze paski lub kostkę, powkładać do wyparzonych słoików.Do każdego słoika włożyć liść laurowy, ziele angielskie, gorczycę, ząbek czosnku, krążki cebuli. W rondelku zagotować wodę z octem, solą i cukrem a następnie zalać patisony w słoikach, pozakręcać i pasteryzować ok. 10 min. Wspaniały dodatek do obiadu lub sałatki.Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 13.10.2013 22:17
bardzo smaczny
Megg 06.09.2013 21:41
uwielbiam marynowane patisonki
ppaulina 06.09.2013 17:46
pycha na zime
msmors 05.09.2013 22:47
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak