MARYNOWANY ŁOSOŚ DO SŁOIKA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 4 duże cebule pokrojone w plas

  • 750 ml octu winnego

  • 125 ml wody

  • 20 ml soli

  • 125 ml cukru

  • 40 ml curry w proszku

  • 15 ml kurkumy

  • 10 ziaren kolendry

  • 5 listków laurowych

  • filet z łososia

    2 kg
  • chili pieprz cayenne

    2 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety umyj i pokrój na porcje. Wszystkie pozostałe składniki przełóż do rondla i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Dodaj rybę i duś kolejne 20 minut. Uważaj aby jej nie uszkodzić. Wyjmij rybę łyżką cedzakową i ułóż w szklanym naczyniu. Na wierzch wylej pozostały sos. Przestudź, zamknij szczelnie i włóż do lodówki na minimum 3 dni, aby ryba dobrze przesiąknęła marynatą. Podawaj z chlebem razowym i masłem.

Można zrobić do słoika wtedy robi się zalewę taką jak do marynowanego karpia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat