marynowany łosoś - carpaccio

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    1 kg
  • pieprz

    3 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    100 ml
  • cukier

    50 ml
  • koperek

    2 pęczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z łososia usuwamy wszytskie ości
nastepnie przygotowujemy marynate ziarna pieprzu tłuczemy na grubo wymieszac to z sola i cukrem
koperek nalezy posiekać i podzielić na 3 części
do sklanego naczynia sypiemy 1/3 przypraw i 1/3 kopru na to kładzemy łososia skórka w dół łososia posypujemy ponownie przyprawami i koperkiem i kładziemy drugi kawałek lososia skórka do góry wszytsko ponownie sypiemy przyprawami i koperkiem
naczynie przykrywamy szczelnie i wstawiamy do lodówki na 2 dni
w miedzy czasie conajmnie dwa razy obracamy rybkę
po dwóch dniach mamy gotowego łososia oczywiście czyścimy go z przypraw
łososia kroimy na skos na cieńkie plasterki
wspaniale nadaje sie do tego łososia sosik koperkowy który równiez mam dodany przepis

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 22.10.2011 08:07
wygląda smakowicie
Monika-twin 29.06.2011 14:22
wygląda smakowicie. Ja uwielbiam łososia na każdy niemal sposób :)
Monika-twin 29.06.2011 14:22
wygląda smakowicie. Ja uwielbiam łososia na każdy niemal sposób :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat