Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Marynowany karczek pieczony w worku

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek
1 kg
oliwa
2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany karczek pieczony w worku

Karczek dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie skrapiamy oliwą i rozcieramy. Paprykę, czosnek, sól, pieprz łączymy ze sobą i oprószamy przyprawami przygotowany karczek.

Przyprawy dokładnie wcieramy. Przekładamy na folię aluminiową i zawijamy. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.

Po tym czasie wyciągamy mięso i przekładamy do worka. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 220 stopni ok. 1,5 godziny.

Pod koniec pieczenia rozcinamy worek, aby mięsko się zarumieniło. Upieczone mięso wyciągamy i chłodzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 04.07.2017 00:25
super mięsko
Janina 03.07.2017 23:54
Fajne mięsko;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak