Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany karczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 60 dkg
cebula 1/2
czosnek 3 ząbki
pietruszka 3 gałązki
oliwa 5 łyżek
woda 2 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat 1/2 łyżki
mąka 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany karczek

Kroki postępowania

1
Umyte i osuszone mięso kroimy na trzy kawałki i dajemy do miseczki.
Krok 1 - Marynowany karczek foto
2
Wodę łączymy z oliwą dodajemy posiekaną pietruszkę. Następnie drobno pokrojoną cebulkę z czosnkiem, papryką i solą. Dokładnie mieszamy, aby składniki dobrze się połączyły. Przygotowaną marynatą zalewamy mięso i odstawiamy co najmniej na 4 godziny w chłodne miejsce.
Krok 2 - Marynowany karczek foto
3
Po tym czasie mięso rumienimy na patelni z dwóch stron. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy musztardę. Na koniec mąkę robimy zawiesinę z mąki i wody, aby zagęścić sos.
Krok 3 - Marynowany karczek foto
4
Smacznego
Krok 4 - Marynowany karczek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 16.12.2013 09:11
lubię takie mięsko
Dorian 13.07.2013 23:04
pyszne miesko
Iwusia 04.02.2013 22:43
bardzo smaczne mięsko
RenataZ-et 22.11.2012 22:05
super :)
Lemon 14.10.2012 21:05
ekstra
Patrycja25 14.10.2012 20:47
pyszne
Barbara/zuza22_85 14.10.2012 20:22
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak