Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany kalafiorek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kalafior 1 szt
orzechy włoskie 20 dkg
czosnek 4 zabki
cebula 1 szt
marchew 2 szt

zalewa

ocet 1 szkl
woda 3 szkl
cukier 2,5 łyżki
sól 1 łyżeczka
ziele angielskie 4 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyzeczki
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
pieprz 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany kalafiorek

Kroki postępowania

1
Kalafior podziel na różyczki. Marchewkę, czosnek i cebulę pokrój w plasterki.
Krok 1 - Marynowany kalafiorek foto
2
Do każdego słoika włóż listek laurowy, ziele angielskie, pieprz i gorczycę. Na dno wrzuć czosnek, plaster cebuli i plasterki marchewki, a potem układaj kalafior i cząstki orzechów.

Krok 2 - Marynowany kalafiorek foto
3
Wodę zagotuj z cukrem i solą. Do gotującej wody wlej ocet. Przestudź
zalewę. Warzywa zalej marynatą i pasteryzuj 25-30 minut. Smakują wyśmienicie jako przekąska.
Krok 3 - Marynowany kalafiorek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 20.10.2014 22:19
lubię taki - robię podobnie
Gracer 20.10.2014 21:17
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak