Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany i smażony pstrąg z frytkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 szt
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
cytryna
czosnek 1 ząbek
ziemniaki
olej
masło 2 łyzki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany i smażony pstrąg z frytkami

Pstrągi myjemy oczyszczamy. Do większej miski wlewamy zimną wodę . Dodajemy pokrojona cytrynę sól morską , pieprz cytrynowy i pokrojony czosnek. Mieszamy , w taka marynatę wkładamy pstrągi i marynujemy je ile mamy czasu najlepiej całą noc. Następnie wyciągamy pstrągi osuszamy. Wkładamy je do piekarnika na ok 10 min. Ziemniaki obieramy kroimy w frytki i smażymy je na oleju. Pstrągi wyciągamy z piekarnika i obsmażamy na patelni na masełku. Podajemy z surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga-25 05.09.2013 15:41
pyszniutkie to!
Renata 05.09.2013 10:17
poproszę kawałeczek
Agnieszka-87-25 05.09.2013 10:11
rybka+ frytki mniammm
Paolcia 05.09.2013 10:08
smaczny przepis :)
Paolcia 05.09.2013 10:07
smaczny przepis :)
Aleksandra/Olcia 05.09.2013 09:41
jak nad morzem mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak