Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany camembert wg Buni
Kroki postępowania
Włożyć pierwszy krążek camemberta. Posypać szczyptą soli, pieprzu, papryki i kminku. Obłożyć 1/3 pokrojonej w plasterki cebuli.
Przykryć drugim krążkiem sera - docisnąć. Ponownie posypać szczyptą soli, pieprzu, kminku i papryki i obłożyć cebulą.
Przykryć ostatnim krążkiem sera.
Po 2 dniach dołożyć musztardę i odstawić na jeszcze 2 dni.
Podawać z krakersami , piklami, obwarzankami do piwa lub bez niego.
* W oryginale nie występuje kminek i musztarda, a jest czosnek. Ponieważ czosnku ostatnio nie mogę jakoś jeść , dodałam kminek który uwielbiam i musztardę dla ostrości.
** Jeżeli robimy większą porcję po prostu zwiększamy ilość składników i układamy serki na sobie w większym pojemniku.