Marynowanie mięsa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1,5 kg
  • sól

    1 łyżka
  • woda

    3 l
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    4 ziarna
  • czosnek

    4 ząbki
  • Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

    1 torebka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka kamionkowego wlać wodę, dodać sól i przyprawy, wymieszać.
Włożyć mięso i odstawić na 3 dni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 15.06.2012 19:01
super
Małgorzata77 21.06.2011 07:36
3 dni trochę długo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat