Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane zielonki.

5.0
(37)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 4 szkl.
ocet 10 % 1 szkl.
sól 1 łyzka
cukier 1 łyżeczka
ziela angielskie do smaku
pieprz ziarnisty do smaku
grzyby leśne

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane zielonki.

Zielonki,oczyścić i bardzo dokładnie umyć.Ugotować,odcedzić i przygotować zalewę.
Woda,ocet,sól i cukier zagotować.Grzybki przełożyć do słoików i do każdego dodać 1 ziarnko ziela angielskiego i 4-5 ziarenek pieprzu.Grzyby zalewać wrzątkiem,odwrócić słoiki i pozostawić do ostygnięcia.
Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 10.01.2014 13:26
marynowane grzyby są pyszne :)
Grażyna13 09.11.2013 17:26
super smaki
wiola333 25.04.2013 09:52
bardzo smaczny przepis
Motorek 21.03.2013 09:21
pycha grzybki
Wacław 20.11.2012 16:13
uwielbiam zielonki,a tak trudno je zdobyć
alaaa 21.10.2012 09:02
to ja też poproszę o słoiczek,a do tego jeszcze coś na imprezkę,,,
misia53 21.10.2012 00:44
beniu , podrzuc słoiczek ....please
anemon 04.01.2012 08:14
Zazdroszczę Ci tych wszystkich słoiczków z grzybami, bo u mnie tereny jakieś mało bogate w grzyby, choć lasów nie brakuje.
angelika14 14.10.2011 13:34
bardzo ciekawe danie z chęcią bym je posmakowała
rzenia15 10.06.2011 22:00
pychota grzybki
barbara11561 18.03.2011 17:35
Smaczne grzybki
Kate131 30.11.2010 09:10
fajny przepis, robie podobnie
IZABELA29 04.10.2010 09:26
grzybki z lasu to jest to lubię od dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak