Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane żeberka pieczone w rękawie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
oliwa 5 łyżek
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
pieczarki kilka dużych sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane żeberka pieczone w rękawie

Kroki postępowania

1
Żeberka dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na kawałki.
Krok 1 - Marynowane żeberka pieczone w rękawie foto
2
Do miseczki wlać oliwę, dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać. Natrzeć mięso marynatą. Przykryć i wstawić na noc do lodówki.
Krok 2 - Marynowane żeberka pieczone w rękawie foto
3
Włożyć zamarynowane mięso do rękawa. Wrzucić również oczyszczone i pokrojone na połówki pieczarki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez godzinę w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)
Krok 3 - Marynowane żeberka pieczone w rękawie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 10.02.2017 23:53
pyszne danie obiadowe
Łukasz15 10.02.2017 22:32
Pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak