Marynowane żeberka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberek

    1,5 kg
  • średniej wielkości cebule

    3
  • soku z cytryny

    4 łyżki
  • przyprawy do grilla

    2 łyżki
  • musztardy miodowej

    4 łyżki
  • olej

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać ze skórki i posiekać. Sok z cytryny połączyć z musztardą i olejem, dodać przyprawę do grilla, cebulę i dokładnie wymieszać. Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na kawałki i zalać przygotowaną marynatą, po czym wstawić do lodówki na 3 godziny. Następnie żeberka wyjąć z marynaty, przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec około 50 minut w temperaturze 180 st.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marta0906 23.01.2011 16:41
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat