Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane żeberka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberek 1,5 kg
średniej wielkości cebule 3
soku z cytryny 4 łyżki
przyprawy do grilla 2 łyżki
Musztarda miodowa Prymat 4 łyżki
olej 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane żeberka

Cebulę obrać ze skórki i posiekać. Sok z cytryny połączyć z musztardą i olejem, dodać przyprawę do grilla, cebulę i dokładnie wymieszać. Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na kawałki i zalać przygotowaną marynatą, po czym wstawić do lodówki na 3 godziny. Następnie żeberka wyjąć z marynaty, przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec około 50 minut w temperaturze 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta0906 23.01.2011 16:41
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak