Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane żeberka

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 0,5 kg
ketchup 6 łyżek
Musztarda francuska Prymat 3 łyżki
sól do smaku
sos sojowy 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1-2 łyżeczki
estragon 2 łyżki
tymianek 4 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane żeberka

Kroki postępowania

1
Ketchup, musztardę francuską , sos sojowy, paprykę słodką, posikane zioła wymieszać dodac do samku sól i pieprz.
Krok 1 - Marynowane żeberka foto
2
marynatą natrzeć opłukane i poporcjowane żeberka. Odstawić do lodówki na około 5-6 godzin.
Krok 2 - Marynowane żeberka foto
3
Piec w rękawie do pieczenia około 50 minut. Tak by żeberka były miękkie.
Krok 3 - Marynowane żeberka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 30.01.2014 07:16
moje ulubione
marta1221 12.07.2013 13:18
bardzo fajna ta marynata
lara 12.07.2013 13:10
bardzo dobre!
Olga_SK 12.07.2013 12:59
Lubię żeberka przyrządzane w taki sposób!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak