Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane z piekarnika, czyli ćwiartki kurczaka

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 8 szt
miód płynny 2 łyżki
oliwa 5 łyżek
bazylia 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
ocet balsamiczny 1/2 łyżeczki
sos sojowy 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
ziarna sezamu 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane z piekarnika, czyli ćwiartki kurczaka

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki ze sobą połączyć (oprócz sezamu).
Krok 1 - Marynowane z piekarnika, czyli ćwiartki kurczaka foto
2
Mięso umyć, osuszyć, ułożyć na tacce i polać marynatą. Na noc schować do lodówki.
Krok 2 - Marynowane z piekarnika, czyli ćwiartki kurczaka foto
3
Następnie przełożyć na blachę, polać pozostałą marynatą i posypać ziarnami sezamu. Piec w temp.160 stopni przez ok. 70-80 min.od czasu do czasu mięso polewając.
SMACZNEGO!
Krok 3 - Marynowane z piekarnika, czyli ćwiartki kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 20.04.2017 10:38
smaczne mięsko
Wafelek2601 19.04.2017 21:53
Bardzo apetyczne
2milutka 19.04.2017 18:01
Apetyczne miesko, mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak