Marynowane warzywa

Marynowane warzywa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • rzodkiewka

    6 szt
  • marchew

    2 szt
  • czosnek

    4 szt
  • pieczarki

    4 szt
  • cebula

    2 szt
  • kalafior

    1/2 szt

zalewa

  • woda

    3 szkl
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

    2 łyżeczki
  • ziele angielskie całe

    4 szt
  • liść laurowy

    3 szt
  • gorczyca

    1/2 łyżeczki
  • ocet

    3/4 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Wodę zagotuj z cukrem i solą. Do gotującej wody wlej ocet. Przestudź zalewę. Warzywa pokrój według uznania np. na ćwiartki, ale jeśli rzodkiewka i pieczarki są niewielkie można włożyć je do słoików w całości. Cebulę pokrój w cienkie plastry lub do słoika wrzuć maleńkie cebulki dymki.Do każdego słoika włóż listek laurowy, ziele angielskie i gorczycę. Warzywa zalej marynatą i pasteryzuj 25-30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

smakowita

24.10.2014 11:22
idealna przekąska

bhb8

24.10.2014 00:07
ciekawy pomysł :)

Renataj

23.10.2014 21:05
Fajny pomysł - lubię takie mieszanki warzywne w octowej zalewie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat