Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane warzywa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

rzodkiewka 6 szt
marchew 2 szt
czosnek 4 szt
pieczarki 4 szt
cebula 2 szt
kalafior 1/2 szt

zalewa

woda 3 szkl
cukier 2 łyżki
sól 2 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
ocet 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane warzywa

Wodę zagotuj z cukrem i solą. Do gotującej wody wlej ocet. Przestudź zalewę. Warzywa pokrój według uznania np. na ćwiartki, ale jeśli rzodkiewka i pieczarki są niewielkie można włożyć je do słoików w całości. Cebulę pokrój w cienkie plastry lub do słoika wrzuć maleńkie cebulki dymki.Do każdego słoika włóż listek laurowy, ziele angielskie i gorczycę. Warzywa zalej marynatą i pasteryzuj 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 24.10.2014 11:22
idealna przekąska
bhb8 24.10.2014 00:07
ciekawy pomysł :)
Renataj 23.10.2014 21:05
Fajny pomysł - lubię takie mieszanki warzywne w octowej zalewie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak