Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane warzywa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2 kg
cukier 30 dag
woda 1,5 litra
ocet 2 szklanki
kalafior 1 mały
cebula 3 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
pieczarki 50 dag
sól kamienna 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane warzywa

Ogórki kroimy w ósemki, paprykę po pozbawieniu jej gniazd nasiennych w kostkę dość grubą, cebulę kroimy podobnie jak paprykę, pieczarki oczyszczamy i kroimy na pół. Kalafior dzielimy na różyczki i sparzmy go, podobnie pieczarki. Składniki przekładamy do dużej miski lub garnka i mieszamy, dodajemy połowę wody i soli. Z pozostałych składników gotujemy zalewę, gdy warzywa poleżą ok. 2 godziny. Warzywa przekładamy do słoików, zalewamy zalewą i zakręcamy. Pasteryzujemy. Polecam do grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 23.04.2013 00:50
do wszystkiego pasują jako dodatek
eeee 30.06.2012 17:21
Lubie takie przekąski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak