Marynowane szaszłyki z polędwiczek z kurczaka podane z ananasem i melonem gallo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki z kurczaka

    500 g
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

  • patyczki do szaszłyków

    16 sztuk
  • ananas

    1 szt
  • melon gallo

    1 szt
  • marynata

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • cukier brązowy

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • mięta

    8 listków
  • koniak

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte, oczyszczone i osuszone polędwiczki zalać marynatą przygotowaną poprzez zmiksowanie oliwy z oliwek z przyprawą kebab - gyros. Odstawić do lodówki na 4-6 godzin. Owoce pokroić. Cukier rozpuścić na patelni tworząc karmel, dodać masło, a następnie dodać owoce, koniak i całość dusić przez 5 minut. Zamarynowane polędwiczki z kurczaka nadziać na szpadki. Szaszłyki usmażyć na patelni grillowej, ułożyć na pikantnych karmelizowanych owocach, posypać siekaną miętą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat