Marynowane śliwki

Marynowane śliwki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • śliwki węgierki

    1 kg

Marynata

  • woda

    1 litr
  • miód

    0,5 szklanki
  • goździk Prymat

    4 sztuki
  • ocet 10 %

    1,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki umyć i włożyć do słoików.
Zagotować wodę z miodem, octem i goździkami.
Wrzącą marynatą zalać owoce i dokładnie zakręcić słoiki.
Pasteryzować 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat