Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane śledzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 60 dag
cebula 3 sztuki
ocet 100 ml
marchewka 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 10 ziaren
pieprz czarny 10 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane śledzie

Płaty śledziowe moczymy w zimnej wodzie 3 godziny, tak aby płaty nie były zbyt słone. Następnie kroimy je na kawałki. Ocet zagotowujemy z listkiem laurowym, zielem angielskim i łyżką cukru w przygotowanym wcześniej wyparzonym słoiku układamy warstwę śledzi, na którą kładziemy cebulę pociętą w piórka, marchewkę cieniutko pokrojoną w plasterki. Ułożyć pieprz oraz ziele angielskie. Całość zalewamy ostudzonym octem, tak aby ostatnia warstwa była zakryta. Słoik zakręcamy i odstawiamy do lodówki na 2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 08.10.2013 11:36
niezły przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak