Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane pomidorki na ostro

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory koktajlowe (czerwone) 0,5 kg
papryczka chili 2-3 szt
czosnek 3-4 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 szt
woda 3 szkl
ocet 1 szkl
cukier 1 szkl
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane pomidorki na ostro

Kroki postępowania

1
Dojrzałe pomidorki koktajlowe dokładnie płuczemy i po osuszeniu układamy dość ciasno w wyparzonych dokładnie słoikach. Do każdego słoiczka dokładamy po sporym kawałku pokrojonej papryczki chili, listka i 3-4 plasterki obranego czosnku.
Krok 1 - Marynowane pomidorki na ostro foto
2
Z wody, octu, cukru i soli zagotowujemy zalewę do pomidorków.
Krok 2 - Marynowane pomidorki na ostro foto
3
Do każdego słoiczka z pomidorkami wlewamy wrzącą zalewę, zakręcamy dokładnie i odstawiamy do góry dnem, by się zawekowały. Dobre są już po 2-3 dniach. Słoiki możemy też pasteryzować ok 10 minut.
Krok 3 - Marynowane pomidorki na ostro foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 01.09.2015 14:27
też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak