Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane podudzia z kurczaka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 1 kg
olej
tymianek
rozmaryn
czosnek
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane podudzia z kurczaka

Mięso płuczemy. Do miseczki wlewamy olej, przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy posiekany świeży tymianek i rozmaryn, przyprawę do kurczaka i solimy. Marynatą nacieramy podudzia i zostawiamy w lodówce najlepiej na noc. Następnie pieczemy w piekarniku około 40 minut w temp. 180 C. Podajemy ciepłe.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzik239 05.02.2016 12:03
Mmm..wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak