Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane patisony

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
papryczka chili 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
ocet 0,5 szklanki
woda 2 szklanki
sól 1 łyżka
patison kilka szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 liście
Ziele angielskie całe Prymat 5 kulek
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane patisony

Wotę zagotować z octem, liściem laurowym, zielem angielskim, solą, papryką ostrą.
Patisony umyć, powkładać do słoiczków z dodatkiem cebulki pokrojonej w krążki, ząbków czosnku i papryczki chilli bez nasionek.
Zalać słoiczki wrzącą zalewą ale przez sitko aby liście i ziele nie wpadły do słoiczka, szybko zakręcić mocno i odwrócić do góry dnem aby się zassały. Odstawić na co najmniej 3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 24.02.2013 23:43
ooo robię identyczne
magduś83 29.11.2012 20:14
jadłam, sa super :)
gosia56 19.10.2012 18:51
lubię patisony marynowane ale takich na ostro jeszcze nie jadłam .
jozefinach 19.10.2012 07:28
Uwielbiam takie patisony, ostatnio kupiłam, ale domowej roboty na pewno są lepsze.
adelajda 18.10.2012 07:02
lubię takie patisony !
treonina 17.10.2012 23:47
nigdy takich nie robiłam, spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak