Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane papryczki chilli

5.0
(83)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryczka chili 1 kg
ocet 10 % 2 szklanki
woda 3,5 szklanki
cukier do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka na słoik
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 ziarno na słoik
ziele angielskie 1 ziarno na słoik
czosnek 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane papryczki chilli

Papryczki chilli pozbawiamy zielonych ogonków, myjemy je i układamy ciasno w słoikach razem z czosnkiem i przyprawami. Dodajemy po 1- 2 ziarna ziela i liść laurowy na słoik. Przygotowujemy zalewę zagotowując ze sobą ocet, wodę i cukier do smaku. Zalewę studzimy i zalewamy nią papryczki. Słoiki zakręcamy. Paprykę pasteryzujemy około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mimi 29.09.2023 13:08
Ups, zalałam gorącą zalewą.. co to będzie, co to będzie..
paniusiaewa 13.12.2016 12:26
Wspaniała sprawa na zimę.
Ola1young 20.11.2014 18:26
pyszne zapasiki :)
aginaa 20.11.2014 17:20
pikantnie :)
Ola1984 20.11.2014 17:14
Fajny pomysł na marynatę chili :)
Bernadeta1 20.11.2014 16:58
Super zapasik ostrych smaków
norweska20 20.11.2014 16:48
ostro :) ale ja tak lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak