Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane papryczki chili

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryczki chili 20 dag
ocet 10 % 0,5 szkl
cukier drobny 0,5 szkl
woda letnia 1 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
Ziele angielskie całe Prymat 20 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane papryczki chili

Papryczki chili myjemy i każdą na całej powierzchni nakuwamy. W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier, dodajemy ocet i szczyptę soli. Składniki zalewy mieszamy. Papryczki wkładamy do małych słoiczków. Układamy mniej więcej po 4-5 papryczek, a następnie wkładamy do każdego słoiczka po 1 liściu laurowym, 4 ziarenkach ziela angielskiego i zalewamy je zalewą do wysokości 4/5 słoika. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 13.06.2013 13:04
fajny przepis :) jeszcze nie robiłam :)
Anna169Hosz 13.06.2013 10:02
Przydatne, musze sobie takie zrobić.
marta1221 05.06.2013 18:08
ciekawy przepis, bardzo chętnie wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak