Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane opieńki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opieńki 50 dkg
woda 1 szkl.
ocet 10 % 1 szkl.
sól 1 łyżka
cukier 6 łyzek
Liść laurowy suszony Prymat 10 szt.
ziele angielskie 10 szt.
cebula biała 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane opieńki

Opieńki ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Wodę zagotować z cukrem, cebulą i przyprawami. Grzybki dać do słoików i zalać zalewą. Pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 05.11.2012 21:39
świetne
babcia
babcia 05.11.2012 21:39
świetne
Goya 26.06.2012 12:05
super
mamusia1 06.02.2012 17:04
pyszne
mamusia1 06.02.2012 17:04
pyszne
Beata73 25.01.2012 13:57
robi? takie co roku
Beata73 25.01.2012 13:57
robi? takie co roku
Beata73 12.05.2011 16:13
pycha
Beata73 12.05.2011 16:13
pycha
Mysiunia 15.04.2011 18:44
uwielbiam takie grzybki:)
daria899 03.04.2011 21:34
pycha
Magdalena1110 16.03.2011 22:18
uwielbiam
mamusia1 07.01.2011 14:13
bardzo delikatne i aromatyczne!
Beata73 13.11.2010 16:43
bardzo smaczne!
Kryska73 11.11.2010 16:39
pyszne grzybki!
Margo1 15.09.2010 15:02
Wszystkie grzybki lubię
Dorota76 13.09.2010 10:23
Uwielbiam marynowane opieńki już czekam aż pojawia się w lesie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak