Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane opieńki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opieńki 1 kg.
cebula biała 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
ziele angielskie 5 sztuka
woda 2 szklanki
ocet 1/2 szklanki
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane opieńki

Opieńki oczyścić i obgotować w wodzie. Do słoiczków włożyć po jednej sztuce liścia i ziela. Cebulę pokroić w krążki i włożyć do słoików, następnie wypełnić słoiki grzybami. Z wody, octu i soli zagotować zalewę i gorącą zalać słoiki. Zakręcić, nie pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika10 25.01.2014 21:26
mmm... są smaczne
Adamorek 19.11.2012 11:32
też tak robię, są świetne zimą do kanapek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak