Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane mięso z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
fasolka szparagowa 200-300 g
marchew 2 szt
pieczarki 150 g
sos sojowy 100 ml
miód płynny 2 łyżki
czosnek ząbki 2-3 szt
oliwa 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane mięso z warzywami

Przygotujemy marynatę: sos sojowy, miód i oliwę mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy przeciśnięty czosnek i dodajemy do marynaty, dokładnie mieszamy.
Mięsko oczyszczamy i kroimy w kostkę. Warzywa oczyszczamy i kroimy marchew w talarki, fasolkę w mniejsze cząstki, a pieczarki w plasterki.
Do mięsa dodajemy warzywa i marynatę. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok 2 godz.
Przekładamy na patelnię i dusimy przez ok 20-30 min do czasu aż warzywa będą miękkie. Podajemy z gotowanym białym ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 16.12.2014 10:45
Pyszny obiadek
romanrafal
romanrafal 25.11.2014 17:51
pyszne jedzonko
Bernadeta1 24.11.2014 15:10
jedzonko bardzo apetycznie wygląda i tak na pewno smakuje
pajbek 23.11.2014 20:22
To lubię :-)
pestka 23.11.2014 18:16
podoba mi się taki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak