Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane maślaki w panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 700 ml
sól 2 łyżki
ocet 1 szkl.
cukier 2 łyżki
grzyby świeże 1 kg-maślaki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl.
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
ziele angielskie 6 ziarenek
cebula 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane maślaki w panierce

Grzyby obrać, umyć. Z dużych grzybów odciąć nóżki, małe zostawić w całości. Przygotować talerze z rozkłóconym jajkiem i bułką tartą.. Wszystkie grzyby zagotować ok. 15 min.w garnku wodą z solą i octem ok. 0,25 szkl.. Po ugotowaniu opłukać po raz kolejny ciepłą wodą. Przygotować zalewę z wody, octu, ziela angielskiego, soli, cukru. Grzyby odcedzić wystudzić. Obtoczyć w jajku i bułce i przesmażyć na oleju. Do umytych słoików powkładać pokrojoną w piórka cebulę i przyprawy. Do słoików wkładać gorące grzyby do 3/4 wysokości. Zalewać delikatnie.ciepłą marynatą. Za-pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 16.09.2014 14:21
maslaczki apetyczne
ice cubes 16.09.2014 10:42
dobry pomysł :)
mirosława4 16.09.2014 10:41
takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak