Marynowane kotlety schabowe

Marynowane kotlety schabowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    3 szt
  • czosnek ząbki

    1 ząbek
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • oregano

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    5 łyżek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

    1 szt
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Marynowane kotlety schabowe foto
Mięso dokładnie umyć i osuszyć. Włożyć do miski, wlać oliwę, dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 2 - Marynowane kotlety schabowe foto
Mieszać rękami mięso tak, aby było równomiernie pokryte marynatą. Przykryć i wstawić na noc do lodówki.
Krok 3 - Marynowane kotlety schabowe foto
Przykryć mięso foli i rozbić tłuczkiem według uznania.
Krok 4 - Marynowane kotlety schabowe foto
Rozbić jajko na talerzu, roztrzepać widelcem, dodać do niego szczyptę soli oraz pieprz. Panierować kotlety w bułce, jajku i znów bułce.
Krok 5 - Marynowane kotlety schabowe foto
Wrzucić kotlety na rozgrzany tłuszcz i smażyć, aż się zarumienią.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 30.05.2016 17:30
Musi być pyszny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat