Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane kiełbaski mięsne z grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 500 dag
cebula 1 szt
czosnek ząbki 2 ząbki
kapary całe Smak 1 łyżka
sól do smaku
jajko 1 szt
kasza manna 1 łyżka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyzeczka
tymianek
Bazylia suszona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane kiełbaski mięsne z grilla

Mięso wołowe bez kości opłukujemy, kroimy a następnie należy zmielić w maszynce. Można też kupić gotowe zmielone, jednak ja wolę mieć takie które widzę w całości jak wygląda.

Mięso przekładamy do miski szklanej, dodajemy rozbite jajko, pokrojoną w kostkę cebulkę, pokrojony czosnek, kaszę mannę i kapary. Wszystko mieszamy energicznie ręką. Na koniec przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, przyprawami i ziołami. I jeszcze chwile mieszamy.

Odkładamy na 2 godziny do lodówki (marynujemy).

Formujemy podłużne kotleciki, mini kiełbaski.

Nagrzewamy grilla elektrycznego i grillujemy z każdej strony.

Ja grilluje około 7-10 min, ale to w zależności jaka jest moc urządzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 03.01.2016 21:36
Świetne i smakowite kiełbaski :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak