Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane kapary czyli owoce nasturcji

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapary 1 kg
ocet 10 % 1/2 szklanki
cukier 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane kapary czyli owoce nasturcji

Owoce nasturcji opłukać, osączyć i obgotować przez około 10 minut w osolonej wodzie. Przełozyć do małych słoiczków. Przygotować zalewę z 3/4 l wody, octu, i cukru, dodać kilka goździków i kawałek cynamonu. Zagotować zalewę i gorącą wlać do słoików. Pasteryzować przez około 30 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 10.01.2013 14:21
ciekawy przepis
okrysia 29.07.2012 17:45
smaczne,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak