Marynowane kapary czyli owoce nasturcji

Marynowane kapary czyli owoce nasturcji

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapary

    1 kg
  • ocet 10 %

    1/2 szklanki
  • cukier

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Owoce nasturcji opłukać, osączyć i obgotować przez około 10 minut w osolonej wodzie. Przełozyć do małych słoiczków. Przygotować zalewę z 3/4 l wody, octu, i cukru, dodać kilka goździków i kawałek cynamonu. Zagotować zalewę i gorącą wlać do słoików. Pasteryzować przez około 30 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

matesko

10.01.2013 14:21
ciekawy przepis

okrysia

29.07.2012 17:45
smaczne,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat