Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane jajka nadziewane łososiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek marynowanych lub ugotowany na twardo 12 szt
wędzonego łososia, pokrojonego w drobną kostkę 120 g
chrzanu ze słoiczka 1 łyżka
bardzo drobno posiekanej czerwonej cebuli 2 łyżeczki
posiekanej natki pietruszki 2 łyżeczki
korniszonów pokrojonych w drobną kostkę 3 łyżki
cukru 1 łyżeczka
majonez 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane jajka nadziewane łososiem

Wyjmij jajka ze słoika, w którym się marynowały i wylej marynatę. Przekrój jajka wzdłuż na pół, bardzo delikatnie wyjmij żółtka i umieść je w miseczce.
Dodaj do żółtek chrzan, cebulę, pietruszkę, korniszony, cukier i majonez. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Używając szprycy (dla ładniejszego efektu) napełnij miejsca po żółtkach i udekoruj pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czaarnaaaa 31.03.2016 08:04
proszę podać marynatę na te jajka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak