Marynowane grzyby w occie z marchewka i cebulą

Marynowane grzyby w occie z marchewka i cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Podstawowe

  • grzyby leśne

  • cebula

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • woda

    1 l
  • ocet

    0,3 l

Przyprawy

  • sól

    1 łyżka
  • cukier

    3 łyżeczki
  • liście laurowe Prymat

  • ziele angielskie

  • pieprz kolorowy ziarnisty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Marynowane grzyby w occie z marchewka i cebulą foto
Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać. Gotować w wodzie przez około 5 minut od zagotowania. Odcedzić.
Zagotować 1l wody. Dodać pokrojone w plasterki cebulę i marchewkę. Wlać ocet,wsypać cukier i sól. Całość doprowadzić do wrzenia.
Krok 2 - Marynowane grzyby w occie z marchewka i cebulą foto
Do wcześniej przygotowanych słoiczków włożyć po 1 listku laurowym, 2-3 kuleczki ziela angielskiego,pieprzu oraz kilka plasterków cebuli i marchewki.
Krok 3 - Marynowane grzyby w occie z marchewka i cebulą foto
Słoiki napełnić grzybami, zalać zalewą i dokładnie zamknąć. Tak przygotowane słoiki pasteryzować we wrzątku przez około 5-10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kloruś

19.01.2015 10:46
ciekawy przepis... chętnie bym skosztowała!

Katarzyna59

19.01.2015 10:38
uwielbiam marynowane grzybki, super

Iwusia

18.01.2015 20:35
pięknie wygląda

pestka

18.01.2015 19:24
lubię takie grzybki

Wafelek2601

18.01.2015 19:01
Przepyszne grzybki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat