Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane grzyby w occie z marchewka i cebulą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podstawowe

grzyby leśne
cebula 1 szt
marchew 1 szt
woda 1 l
ocet 0,3 l

Przyprawy

sól 1 łyżka
cukier 3 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane grzyby w occie z marchewka i cebulą

Kroki postępowania

1
Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać. Gotować w wodzie przez około 5 minut od zagotowania. Odcedzić.
Zagotować 1l wody. Dodać pokrojone w plasterki cebulę i marchewkę. Wlać ocet,wsypać cukier i sól. Całość doprowadzić do wrzenia.
Krok 1 - Marynowane grzyby w occie z marchewka i cebulą foto
2
Do wcześniej przygotowanych słoiczków włożyć po 1 listku laurowym, 2-3 kuleczki ziela angielskiego,pieprzu oraz kilka plasterków cebuli i marchewki.
Krok 2 - Marynowane grzyby w occie z marchewka i cebulą foto
3
Słoiki napełnić grzybami, zalać zalewą i dokładnie zamknąć. Tak przygotowane słoiki pasteryzować we wrzątku przez około 5-10 minut.
Krok 3 - Marynowane grzyby w occie z marchewka i cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 19.01.2015 10:46
ciekawy przepis... chętnie bym skosztowała!
Katarzyna59 19.01.2015 10:38
uwielbiam marynowane grzybki, super
Iwusia 18.01.2015 20:35
pięknie wygląda
pestka 18.01.2015 19:24
lubię takie grzybki
Wafelek2601 18.01.2015 19:01
Przepyszne grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak