Marynowane goloneczki indycze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marynata

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1 łyżeczka
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1 łyżeczka
  • słodkiej papryki

    1 łyżeczka
  • mix chili

    3 szczypta
  • soli

    1/2 łyżeczka
  • pieprzu

    1/4 łyżeczka
  • sosu sojowego jasnego

    4 łyżka
  • piwa

    1/2 szk
  • olej

    3 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i osuszone golonki wrzucić do sporego woreczka. Dodać wszystkie składniki marynaty. Szczelnie zawiązać worek i wymasować golonki. Woreczek z zawartością włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia wyłożyć golonki do naczynia żaroodpornego razem z marynatą. Przykryć pokrywką, wstawić naczynie do zimnego piekarnika, nastawić go na 150 stopni a zegar na 120 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę aby golonki się zrumieniły.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat