Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane goloneczki indycze

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
słodkiej papryki 1 łyżeczka
mix chili 3 szczypta
soli 1/2 łyżeczka
pieprzu 1/4 łyżeczka
sosu sojowego jasnego 4 łyżka
piwa 1/2 szk
olej 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane goloneczki indycze

Umyte i osuszone golonki wrzucić do sporego woreczka. Dodać wszystkie składniki marynaty. Szczelnie zawiązać worek i wymasować golonki. Woreczek z zawartością włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia wyłożyć golonki do naczynia żaroodpornego razem z marynatą. Przykryć pokrywką, wstawić naczynie do zimnego piekarnika, nastawić go na 150 stopni a zegar na 120 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę aby golonki się zrumieniły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak